Virtuaalitapahtumat

Virtuaalitapahtumien tyypit haltuun

Virtuaalitapahtumien erilaisissa tyypeissä on eroja. Pandemia-aika on tutustuttanut meidät hyvin erilaisiin virtuaalitapahtumiin ja toiselle se tarkoittaa eri asiaa kuin toiselle. Onko Teams-kokous, Zoom-tapaaminen, webinaari tai laajasti osallistavalla tapahtuma-alustalla sitten merkitystä ja mistä ne erottaa toisistaan?

Merkitystä on paljonkin ja tapahtuman järjestäjän tai sen järjestelyt tilaavan kannattaa olla hereillä pyytäessään tarjouksia omalle virtuaalitapahtumalleen. Ei ole yhdentekevää pääseekö tapahtumavieraat vain katsomaan lähetystä ja kommentoimaan chattiin vai jopa itse kasvoillaan ja äänellään mukaan ohjelmaan sekä tapaamaan kahden kesken muita tapahtumavieraita. Eikä tosiaan ole yhdentekevää millaisen tarjouksen pyytää ja millaisen saa toteutuksesta. Pelkästään erilaisten tarjousten vertailu on jo tärkeää ja ymmärtää niiden erot – muukin kuin se hintalappu.

Iso merkitys on luonnollisesti tapahtuman tarkoituksella ja tavoitteilla. Siitä lähtee liikkeelle se mikä virtuaalitapahtumien tyypeistä on juuri sinulle se oikea juuri tähän hetkeen. Toisella kertaa voi se toinen tekniikka olla tarkoituksen mukaisempi kuin toinen ja sitten toisinpäin. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että kannattaa tarkasti pohtia hankkiiko itselleen vakiolisenssiä johonkin alustaan vai käyttääkö apuna aiheen kunnolla tuntevaa tapahtumatoimistoa. Sellaista joka aidosti kuuntelee ja ymmärtää tarpeesi ja osaa ehdottaa juuri sinun tarpeeseesi oikean ratkaisun.

Nämä aiheet olivat myös mukana Tulevaisuuden tapahtumaviestintä -tapahtuman keskusteluissa. Julkaisemme nyt tapahtuman keskusteluista valittuja osia sopivasti aiheittain palasteltuina. Näin voit valita juuri itseäsi kiinnostavan osion ja keskittyä juuri sen aiheisiin. Ensimmäisessä jaksossa Jarno Wuorisalo (Unie) ja Marco Groupin Luova mestari Pirjo Kivistö puhuvat virtuaalitapahtumien tyypeistä ja liikkuvasta tuotannosta ja studiosta. Jatkossa tulossa mm. osallistaminen ja hybriditapahtumat.

Hyppää tästä mukaan Jarnon ja Pirjon keskusteluun:

Tämän artikkelin kuvituksena on Marco Groupin syyskuussa 2021 Työllisyysrahastolle toteuttaman virtuaalitapahtuman studio. Se toteutettiin liikkuvan studion ja tuotannon periaatteita noudattaen Helsinkiin kokous- ja kongressikeskus Paasitornin Siltasaarisaliin. Tila toimi erinomaisesti, puhujien oli helppo tulla sinne, nettiyhteydet ovat Paasitornissa erinomaiset, kuten palvelukin. Voimme lämpimästi suositella Paasitornin tiloja.

Virtuaalitapahtumien erilaisissa tyypeissä on eroja. Katso tästä Marco Groupin vakiotarjoomassa olevat virtuaalitapahtumien rakenteet ja niiden eri toiminnot.